Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στην Πλάκα Λιτοχώρου, καθώς ο δυνατός άνεμος που πνέει στην περιοχή δυσχεραίνει την κατάσβεση. Μάλιστα, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, πριν από λίγη ώρα το πρώτο σπίτι παραδόθηκε στις φλόγες.

Οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να περιορίσουν το μέτωπο της φωτιάς, ωστόσο οι συνθήκες δυσχεραίνουν το έργο τους. Πυκνός καπνός έχει καλύψει μεγάλο μέρος του ουρανού, καθιστώντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική, ενώ η κατάσταση παραμένει κρίσιμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν στην περιοχή 18 πυροσβέστες με 7 οχήματα, δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρες από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Πριν λίγη ώρα, ήχησε το σύστημα 112, καλώντας τους κατοίκους της περιοχής να απομακρυνθούν άμεσα προς ασφαλέστερες τοποθεσίες, είτε προς την Κατερίνη είτε προς τη Λεπτοκαρυά.

Στο μεταξύ, η φωτιά έχει ακινητοποιήσει και αμαξοστοιχίες τρένων. Σε σχετική ανακοίνωση από τη Hellenic Train υπογραμμίζεται: «Με εντολή πυροσβεστικής διακοπή ρεύματος της γραμμής κοντά στο σταθμό Λιτοχώρου λόγω πυρκαγιάς. Η αμαξοστοιχία 1596 θα παραμείνει στο σταθμό των Νέων Πόρων και η αμαξοστοιχία 1597 στο σταθμό του Αιγινίου. Αναμένονται καθυστερήσεις».



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΦωτιά στα Ιωάννινα – Zougla
Επόμενο άρθροΚινδύνεψε ζευγάρι ηλικιωμένων από πυρκαγιά σε πολυκατοικία