Λειψία – Μπάγερ Λεβερκούζεν 2-2

Από νωρίς οι “ασπιρίνες” κατάφεραν να φέρουν το ματς στα μέτρα τους, παίρνοντας το προβάδισμα πριν κλείσει το πρώτο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης. Ο Βιρτζ έκανε μία πολύ καλή προσπάθεια, αλλά αστόχησε από πλεονεκτική θέση, στέλνοντας την μπάλα στο δεξί δοκάρι. Ωστόσο, ο Σικ ήταν στο κατάλληλο σημείο για να πάρει το ριμπάουντ και να κάνει το 1-0 στο 18′. Στο 36′ οι φιλοξενούμενοι διπλασίασαν τα τέρματά τους, με τον Γκαρθία να κάνει το 2-0 με σουτ μέσα από την περιοχή. Όμως, η Λειψία είχε γρήγορα την απάντηση και άμεσα μείωσε σε 2-1, με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ράουμ στο 41′ κι αφού η μπάλα χτύπησε πρώτα σε σώμα αμυντικού. Στο δεύτερο μέρος, η Λεβερκούζεν δεν μπόρεσε να εξαργυρώσει την υπεροχή της και ο Ταπσόμπα έγινε μοιραίος, καθώς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, κάνοντας το 1-1 στο 85′.

Μπορούσια Ντόρτμουντ – Βέρντερ Βρέμης 2-2

Το “Signal Iduna Park” πάγωσε, καθώς η Μπορούσια Ντόρτμουντ έμεινε με παίκτη λιγότερο από νωρίς, με τον Σλότερμπεκ να αντικρίζει την απευθείας κόκκινη κάρτα του διαιτητή στο 21′. Παρ’ όλα αυτά, οι Βεστφαλοί μπόρεσαν να πάρουν άμεσα το προβάδισμα, παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα. Ο Γκιρασί με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Μπραντ έκανε το 1-0 στο 28′ για την Ντόρτμουντ, που παρατάχθηκε με υπηρεσιακό τεχνικό, λόγω της απομάκρυνσης του Νούρι Σαχίν, μετά και την τελευταία ήττα στο Champions League. Οι γηπεδούχοι διεύρυναν το προβάδισμά τους με την έναρξη του δευτέρου μέρους, καθώς ο Φρίεντλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, κάνοντας το 2-0 στο 51′. Ωστόσο, η Βέρντερ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και μέσα σε λίγα λεπτά κατάφερε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα και να αλλάξει το σκηνικό της αναμέτρησης. Ο Μπιτενκούρ μείωσε στο 65′ και o Nτουκς στο 72′ διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Φράιμπουργκ – Μπάγερν Μονάχου 1-2

Η Μπάγερν ευτύχησε να λύσει νωρίς τον “γόρδιο δεσμό” της αντίπαλης άμυνας στο “Europa Park Stadion”, κάνοντας την αποστολή της λίγο πιο εύκολη. Με τη συμπλήρωση ενός τετάρτου στην αναμέτρηση, ο Κέιν πήρε την πάσα από τον Ντάιερ, ξεμαρκαρίστηκε ωραία και με πλασέ έγραψε το 1-0 για τους Βαυαρούς. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την υπεροχή, αλλά δεν μπορούσαν να φθάσουν εύκολα στην εστία της Φράιμπουργκ. Ωστόσο, κατάφεραν νωρίς στο δεύτερο μέρος να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, αφού ο Κιμ με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Κίμιχ έκανε το 2-0 στο 54′. Το μόνο που κατάφερε η Φράιμπουργκ ήταν να μειώσει με τον Γκίντερ στο τελικό 2-1 στο 68′.

Άουγκσμπουργκ – Χάιντενχαϊμ 2-1

Το παιχνίδι στην “WWK Arena” δεν είχε πολλές φάσεις, αλλά η Άουγκσμπουργκ κατάφερε να πάει με προβάδισμα στα αποδυτήρια, αφού άνοιξε το σκορ στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου. Έπειτα από μία στημένη φάση και την εκτέλεση κόρνερ, ο Ματσιμά σκόραρε με χαμηλό πλασέ στην αριστερή γωνία. Έτσι, ο Γάλλος αμυντικός έκανε το 1-0 στο 45’+1′, πετυχαίνοντας το πρώτο του φετινό γκολ στο γερμανικό πρωτάθλημα. Η Χάιντενχαϊμ έφερε το ματς στα ίσα με τον Μάινκα να κάνει το 1-1 στο 77′, αλλά η Άουγκσμπουργκ ήταν αυτή που χαμογέλασε στο τέλος. Οι γηπεδούχοι πήραν τελικά τη νίκη, με τον Σλότερμπεκ να σκοράρει για το 2-1 στο 90’+3′, μετά από στατική φάση.

Μάιντζ – Στουτγκάρδη 2-0

Mε την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, η Μάιντζ ευτύχησε να πάρει το προβάδισμα, χάρη σε τέρμα του Βάιπερ. Ο 19χρονος Γερμανός επιθετικός σημείωσε το πρώτο του τέρμα με την ανδρική ομάδα της Μάιντζ, κάνοντας το 1-0 στο 30′ από πλεονεκτική θέση, μετά από ασίστ του Νέμπελ. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να “κλειδώσουν” το τρίποντο λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης. Ο Κασί με ωραίο σουτ χαμηλά στη δεξιά γωνία διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στο 86′.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής της Bundesliga:

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου

Βόλφσμπουργκ – Χόλσταϊν Κίελ 2-2

Σάββατο 18 Ιανουαρίου

Λειψία – Μπάγερ Λεβερκούζεν 2-2
Μπορούσια Ντόρτμουντ – Βέρντερ Βρέμης 2-2
Φράιμπουργκ – Μπάγερν Μονάχου 1-2
Άουγκσμπουργκ – Χάιντενχαϊμ 2-1
Μάιντζ – Στουτγκάρδη 2-0
19:30 Γκλάντμπαχ – Μπόχουμ

Κυριακή 19 Ιανουαρίου

16:30 Χόφενχαϊμ – Άιντραχτ Φρανκφούρτης
18:30 Σαν Πάουλι – Ουνιόν Βερόλινου

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ Χαμάς κατηγορεί το Ισραήλ ότι εμποδίζει την επιστροφή των Παλαιστινίων
Επόμενο άρθροΕλλ. Λύση: Ο Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίστηκε σε τηλεοπτικά δίκτυα, για να επιτεθεί στις οικογένειες των θυμάτων του Εγκλήματος των Τεμπών