ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ: Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός διεκδικούν το τελευταίο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Οι δύο ομάδες τίθενται αντιμέτωπες στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” (19:30, ΕΡΑ ΣΠΟΡ), έχοντας αναδειχθεί ισόπαλες με σκορ 1-1 στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι, στο Ολυμπιακό Στάδιο. Υπενθυμίζεται ότι δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση ισοπαλίας έπειτα από τους δύο αγώνες, ακολουθεί παράταση και, εφόσον χρειαστεί, η διαδικασία των πέναλτι. Η ΚΕΔ όρισε τον Ισπανό, Χουάν Μαρτίνεθ Μουνουέρα, να σφυρίξει την αναμέτρηση στο Φάληρο. Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Ντιέγκο Μπαρμπέρο και Ραούλ Καμπανιέρο, 4ος ορίστηκε ο Φωτιάς, ενώ στο VAR θα είναι ο Ισπανός Σεζάρ Σότο Γκράνο με τον Παπαδόπουλο.
ΛΙΓΚ ΚΑΠ ΑΓΓΛΙΑΣ: Απόψε (22:00) βρίσκει κάτοχο το πρώτο από τα δύο εισιτήρια για τον τελικό του EFL Cup. Η Νιούκαστλ υποδέχεται την Άρσεναλ στο “Σεντ Τζέιμς Παρκ”, με το προβάδισμα της εκτός έδρας νίκης της με 2-0 στο Λονδίνο και θα επιδιώξει να φτάσει στον τελικό του Λιγκ Καπ Αγγλίας για τρίτη φορά, κάτι που έχει καταφέρει στο παρελθόν τις σεζόν 1975-76 και 2022-23, με τις “καρακάξες” να έχουν κερδίσει και τους δύο προηγούμενους ημιτελικούς τους εντός έδρας. Από την πλευρά τους, όμως, οι “κανονιέρηδες” θα παλέψουν για να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ και να προκριθούν για ένατη φορά στην ιστορία τους στον τελικό του θεσμού, στον οποίο έχουν κατακτήσει δύο φορές το τρόπαιο.
ΚΥΠΕΛΛΟ ΙΣΠΑΝΙΑΣ: Η Ρεάλ Μαδρίτης ρίχνεται στη μάχη των προημιτελικών του Copa del Rey, καθώς δοκιμάζεται απόψε (22:00) στην έδρα της Λεγκανές, σε μία αναμέτρηση που είναι νοκ-άουτ. Η “Βασίλισσα” είναι ξεκάθαρο φαβορί, αφού είχε κερδίσει με 3-0 στο γήπεδο αυτό, στον πρώτο γύρο του ισπανικού πρωταθλήματος τη φετινή σεζόν. Ωστόσο, ο Κάρλο Αντσελότι καλείται να διαχειριστεί σημαντικές απουσίες, όπως είναι αυτές των Μπέλιγχαμ, Εμπαπέ, Αλάμπα και Ρούντιγκερ, αλλά και το γεγονός πως ακολουθεί ντέρμπι με την Ατλετικό και τα playoffs του Champions League απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι.
ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ: Η κάτοχος του τροπαίου, Μπάγερ Λεβερκούζεν, η οποία απέκλεισε στους “16” την πολυνίκη του θεσμού Μπάγερν Μονάχου, υποδέχεται στην “Μπάι Αρένα” (21:45) μια άλλη ομάδα από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και συγκεκριμένα την Κολωνία, η οποία είναι αυτή τη στιγμή πρωτοπόρος στη Β’ κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου. Το ματς είναι νοκ-άουτ και σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί, διαδικασία των πέναλτι, με τον νικητή να παίρνει το εισιτήριο για τα ημιτελικά, εκεί όπου ήδη βρίσκεται η Στουτγκάρδη.
KΥΠΕΛΛΟ ΙΤΑΛΙΑΣ: Το ζευγάρι που δεσπόζει στο πρώτο… πιάτο για τους “8” του Coppa Italia είναι χωρίς αμφιβολία το ντέρμπι της Μίλαν με τη Ρόμα, με τους “ροσονέρι” να υποδέχονται τους “τζιαλορόσι” στο Μιλάνο (22:00). Δεδομένου ότι και οι δύο αντίπαλοι έχουν χάσει αρκετό έδαφος στην κούρσα για τον τίτλο στη Serie A και αυτή τη στιγμή δίνουν μάχη για να πλασαριστούν στις θέσεις που χαρίζουν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, το Κύπελλο αποτελεί… διέξοδο για την κατάκτηση ενός τίτλου, μολονότι η Μίλαν πανηγύρισε το Σούπερ Καπ στις αρχές Ιανουαρίου. Σε περίπτωση ισοπαλίας, οι δύο ομάδες θα οδηγηθούν κατευθείαν στη διαδικασία των πέναλτι, ενώ ο νικητής θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά είτε την Ίντερ, είτε την Λάτσιο, που θα κοντραριστούν στις 25 Φεβρουαρίου.
EUROLEAGUE: Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται απόψε (21:30, ΕΡΑ ΣΠΟΡ) στην έδρα της Παρί, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Euroleague. Ακόμη και με ήττα οι Πειραιώτες θα παραμείνουν στην πρώτη θέση της κατάταξης, αλλά θέλουν το θετικό αποτέλεσμα, για να κάνουν ακόμη ένα βήμα προς την κατάληψη του πλεονεκτήματος έδρας ενόψει των playoffs. Οι “ερυθρόλευκοι” ταξίδεψαν στο Παρίσι χωρίς τους τραυματίες Τόμας Γουόκαπ και Λούκα Βιλντόζα, αλλά θα έχουν την συμπαράσταση από περίπου 1.200 φιλάθλους τους, οι οποίοι αναμένεται να δημιουργήσουν μία φανταστική ατμόσφαιρα στην “Adidas Arena” της γαλλικής πρωτεύουσας.
EUROCUP: Ο Άρης βρίσκεται στην τελευταία θέση του 2ου ομίλου του Eurocup και έχει χάσει εδώ και καιρό το… τρένο της πρόκρισης στην επόμενη φάση. Ως εκ τούτου, απόψε (20:00, ΕΡΑ ΣΠΟΡ) αποχαιρετά την Ευρώπη για φέτος, μπροστά στο φίλαθλο κοινό του, υποδεχόμενος τη ρουμανική Κλουζ Ναπόκα, για την 18η και τελευταία αγωνιστική. Οι Θεσσαλονικείς θέλουν να πουν “αντίο” στο Eurocup με μία αξιοπρεπή εμφάνιση και ιδανικά με νίκη, η οποία αν επιτευχθεί θα είναι η 4η σε 18 αναμετρήσεις. Ωστόσο, απέναντί τους θα βρουν μία ομάδα που έχει ρεκόρ 9-8 και παλεύει για την πρόκρισή της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Συγκεκριμένα, οι Ρουμάνοι θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη, προκειμένου να έχουν ελπίδες, περιμένοντας τα αποτελέσματα των υπόλοιπων αγώνων.
BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE: Ο Προμηθέας υποδέχεται στην Πάτρα τη γερμανική Βούρτσμπουργκ (19:30, ΕΡΑ ΣΠΟΡ), με στόχο την πρώτη νίκη του στο Top 16 του BCL. Oι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου είχαν ηττηθεί από την “Ένωση” στην Ευρώπη, για να προβάλουν εν συνεχεία σθεναρή αντίσταση απέναντι στον Ολυμπιακό στην Πάτρα την Κυριακή (2/2), από τον οποίο όμως ηττήθηκαν εν τέλει με 77-74. Τώρα θα τα δώσουν όλα απέναντι στη γερμανική ομάδα, η οποία στην πρεμιέρα της φάσης των “16” είχε επικρατήσει της ιταλικής Ντερτόνα με έναν πόντο (80-79) εντός έδρας. Χθες (4/2), η Ντερτόνα ηττήθηκε από την ΑΕΚ στα Άνω Λιόσια με 93-86.
FIBA EUROPE CUP: Πέφτει η αυλαία της φάσης των “16” του Europe Cup, με τη διεξαγωγή της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής. Για τον 11ο όμιλο, το Μαρούσι αποχαιρετά την Ευρώπη για τη σεζόν 2024-25, επί πορτογαλικού εδάφους, καθώς αντιμετωπίζει την Πόρτο (21:30), με τις δύο ομάδες να μην έχουν κανένα βαθμολογικό κίνητρο. Το Μαρούσι θα παραταχθεί με τέσσερις σημαντικές απουσίες, αυτές των Μάρκους Κιν, Κάμερον Ρέινολντς, Έλβαρ Φρίντρικσον και Μίροσλαβ Ραντούλιτσα. Εκτός έδρας αγωνίζεται και ο ΠΑΟΚ, που αντιμετωπίζει την Ντιζόν στη Γαλλία (21:00). Όμως, στο παιχνίδι του “Δικεφάλου του Βορρά” υπάρχει βαθμολογικό κίνητρο. Η ομάδα του Μάσιμο Καντσελιέρι έχει πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά, αλλά θέλει νίκη ή ήττα μέχρι 14 πόντους, προκειμένου να καταλάβει την πρώτη θέση στον 13ο όμιλο της διοργάνωσης. Στη Γαλλία ταξίδεψε ο Ντεβόντε Άπσον, ο οποίος τραυματίστηκε μετά από πτώση στον αγώνα του περασμένου Σαββάτου με το Λαύριο και παρουσίασε αιμάτωμα στους γλουτιαίους μύες. Η συμμετοχή του Αμερικανού θα κριθεί πριν το τζάμπολ.
ΒΟΛΕΪ: Ολυμπιακός και Μίλωνας θα διεκδικήσουν τον δεύτερο τίτλο της σεζόν στο ανδρικό βόλεϊ, το Σούπερ Καπ. Ο πρώτος (Λιγκ Καπ) κατέληξε στην πειραϊκή ομάδα, που ευελπιστεί να προσθέσει στη συλλογή της κι ένα τρίτο Σούπερ Καπ μετά από εκείνα το 2000 και το 2010, την ώρα που η ομάδα της Νέας Σμύρνης θα επιδιώξει την πρώτη μεγάλη διάκριση. Ολυμπιακός και Μίλωνας είχαν αναμετρηθεί στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας τη σεζόν 2023-24, με νικητή τον πειραϊκό σύλλογο, ενώ συναντήθηκαν μόλις πριν από τρεις ημέρες στο πλαίσιο του πρωταθλήματος, με τους Πειραιώτες να φεύγουν με καθαρή νίκη (3-0) από τη Νέα Σμύρνη. H αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο “Σοφία Μπεφόν” του Παλαιού Φαλήρου και θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ2 στις 17:00.
ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Υποχρεώσεις μακριά από το “σπίτι” τους έχουν ΑΕΚ και Ολυμπιακός στο πλαίσιο της εμβόλιμης 15ης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται η Handball Premier. Ο πρωτοπόρος “Δικέφαλος” αντιμετωπίζει στη Θεσσαλονίκη την ουραγό και χωρίς βαθμό ΧΑΝΘ, στην αναμέτρηση που ανοίγει την αυλαία της αγωνιστικής στις 17:00. Από την πλευρά του, ο πρωταθλητής Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στα Βριλήσσια την τοπική ομάδα, στο ματς που αρχίζει στις 21:00 και με το οποίο ολοκληρώνεται η 15η στροφή. Στις 18:00 θα ξεκινήσουν οι αναμετρήσεις Ζαφειράκης Νάουσας – Κιλκίς, ΠΑΟΚ – ΑΕΣΧ Πυλαίας, Ιωνικός Ν.Φ. – Δράμα και Διομήδης Άργους – Δούκας.
ΠΟΛΟ: Συμπληρώνεται το “παζλ” των τεσσάρων ομάδων που θα διεκδικήσουν το Κύπελλο Υδατοσφαίρισης γυναικών, στο final-4 που θα διεξαχθεί στο Βόλο, το διήμερο 21-22 Φεβρουαρίου. Μετά τα Χανιά που εξασφάλισαν το εισιτήριο με νίκη επί της ΠΕΚΕΒ, στις 26 Ιανουαρίου, σήμερα διεξάγονται οι υπόλοιποι τρεις προημιτελικοί της διοργάνωσης. Ο Ολυμπιακός, που υποδέχεται τη Γλυφάδα στις 19:30, και η Βουλιαγμένη, η οποία παίζει στη Θεσσαλονίκη με τον ΠΑΟΚ στις 14:30, είναι τα καθαρά φαβορί, ενώ πιο αμφίρροπη αναμένεται η αναμέτρηση του Πανιωνίου με τον Άλιμο στη Νέα Σμύρνη (20:30).//Ν.