Έως τα μέσα Μαρτίου, θα συνεχιστούν οι παραστάσεις του έργου «Θέλω μια Χώρα», του Έλληνα θεατρικού συγγραφέα και ποιητή Ανδρέα Φλουράκη, στο περίφημο City Garage Theatre στη Σάντα Μόνικα των ΗΠΑ. Η παράσταση, υπό την ευρηματική σκηνοθεσία της Frédérique Michel, καταφέρνει να μεταφέρει το επίκαιρο μήνυμα του έργου στο αμερικανικό κοινό. Εμπνευσμένο από την οικονομική κρίση της Ελλάδας, το «Θέλω μια Χώρα» γράφτηκε το 2012 από τον βραβευμένο Ανδρέα Φλουράκη.
Το έργο καταγράφει πολυφωνικά την αναζήτηση μιας νέας πατρίδας από μια ομάδα ανθρώπων που δεν αισθάνονται πλέον ασφάλεια και δικαιοσύνη στη χώρα τους. Μέσα από ανάγκες, όνειρα και αντιπαραθέσεις, το έργο θέτει θεμελιώδη ερωτήματα για την ταυτότητα, την πατρίδα και την κοινωνική αλλαγή.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Η πρώτη παράσταση του έργου ανέβηκε το 2013 στο Royal Court Theatre του Λονδίνου, σε σκηνοθεσία του Richard Twyman. Στην Ελλάδα, παρουσιάστηκε το 2015 στο Φεστιβάλ Αθηνών από το Θέατρο Τέχνης σε σκηνοθεσία της Μαριάννας Κάλμπαρη, με 50 ηθοποιούς επί σκηνής και τη Ρένη Πιττακή σε εξέχοντα ρόλο. Από τότε, το έργο έχει ταξιδέψει σε περισσότερες από 30 παραγωγές παγκοσμίως, από την Ινδία (σε πέντε διαφορετικές σκηνοθεσίες) έως το Μεξικό, την Ελβετία, τη Γερμανία, την Αλβανία, την Ιταλία, την Κολομβία, το Περού.
Στη φετινή παράσταση του City Garage Theatre, η σκηνοθέτις Frédérique Michel επιλέγει έναν θίασο έντεκα ηθοποιών, ηλικίας από είκοσι έως εξήντα ετών, δημιουργώντας μια δυναμική θεατρική εμπειρία.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ