Μπορούσια Ντόρτμουντ – Στουτγκάρδη 1-2

Ο Μπενσεμπαϊνί ήταν πρωταγωνιστής στην πρώτη κλασσική ευκαιρία των γηπεδούχων, με το σουτ του Αλγερινού μπακ να σταματάει στον Νούμπελ, ενώ στην συνέχεια της φάσης πλάσαρε ξανά με την μπάλα να καταλήγει ελάχιστα άουτ. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 18ο λεπτό με την κεφαλιά του Τσάμπο μετά την εκτέλεση φάουλ του Στίλερ, ωστόσο το γκολ του Γερμανού στόπερ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Τα δύο σύνολα δεν απείλησαν ξανά μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με τις ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια με το 0-0.

Στο 50ο λεπτό, η Στουτγκάρδη άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση με το αυτογκόλ του Αντόν (1-0), όταν ο Γερμανός κεντρικός αμυντικός επιχείρησε να απομακρύνει αποτυχημένα την σέντρα του Φούχριχ. Το δεύτερο ημίχρονο συνεχίστηκε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους, καθώς διπλασίασαν τα τέρματα τους με τον Τσάμπο στο 62ο λεπτό, όταν πλάσαρε εξαιρετικά όντας ολομόναχος στο δεύτερο δοκάρι. Η Ντόρτμουντ κατάφερε να βγάλει αντίδραση στο 81ο λεπτό, όταν ο Μπραντ μείωσε σε 2-1 με ωραίο διαγώνιο σουτ, μετά από κομπίνα σε κόρνερ. Η ομάδα του Κόβατς δεν μπόρεσε να απειλήσει ξανά μέχρι το τέλος του παιχνιδιού και σε συνδυασμό με την αποβολή του Ράιερσον (δεύτερη κίτρινη κάρτα), το “έργο” των γηπεδούχων δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο.

Χόφενχαϊμ – Ουνιόν Βερολίνου 0-4

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν την υπεροχή στο πρώτο μισό της αναμέτρησης, με την πρώτη τους καλή ευκαιρία να παρουσιάζεται στο 22ο λεπτό, όταν ο Σκοβ σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής με στόχο το αριστερό παραθυράκι, ωστόσο ο Φίλιπ απέκρουσε εντυπωσιακά και κράτησε το μηδέν. Δύο λεπτά αργότερα (24′), ο κίπερ των γηπεδούχων φώναξε ξανά “παρών”, ωστόσο ο Χόλερμπαχ πήρε το ριμπάουντ και πλάσαρε εύκολα για το 1-0. Ο τερματοφύλακας της Χόφενχαϊμ έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να μην δεχθεί άλλο τέρμα η ομάδα του, αφού στο 27ο λεπτό απέκρουσε με δυσκολία ακόμα ένα σουτ των φιλοξενούμενων.

Ιδανικό ντεμπούτο για τον Λιούμπισιτς αφού διαμόρφωσε το 2-0 με ψύχραιμο τελείωμα στο 61ο λεπτό, με την πάσα του Γιονγκ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος της άμυνας των γηπεδούχων. Οι φιλοξενούμενοι δεν σταμάτησαν να αναζητούν κι άλλα τέρματα, καθώς βρήκαν ξανά δίχτυα στο 73ο λεπτό με τον Ίλιτς, που πλάσαρε από κοντά μετά την συστημένη σέντρα του Τουσάρτ. Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Χόλερμπαχ στο 87ο λεπτό, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, όταν πλάσαρε εξαιρετικά από ευνοϊκή θέση μετά την πάσα του Λιούμπισιτς.

Φράιμπουργκ – Χάιντενχαϊμ 1-0

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν την κατοχή στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, ωστόσο αντιμετώπιζαν πρόβλημα στην δημιουργία φάσεων. Η υπεροχή της Φράιμπουργκ μετουσιώθηκε εν τέλει σε γκολ, αφού άνοιξαν το σκορ στο 30ο λεπτό με τον Γκρίφο, όταν ο Ιταλός εξτρέμ σκόραρε για το 1-0 με κεφαλιά από κοντινή απόσταση, μετά την εξαιρετική σέντρα ακριβείας του Ντόαν.

Μπορεί η Χάιντενχαϊμ να μην είχε απειλήσει σε κανένα σημείο του πρώτου μισού του αγώνα, ωστόσο στο 54ο λεπτό βρέθηκε μια “ανάσα” από την ισοφάριση με τον Τραορέ, ο οποίος επιχείρησε ένα πολύ δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής, το οποίο κατέληξε στην ρίζα της δεξιάς δοκού. Ο παίκτης που “σέρβιρε” το πρώτο τέρμα των γηπεδούχων βρέθηκε μία “ανάσα” από το να γράψει το όνομα του στην λίστα των σκόρερς, αφού πλάσαρε έξοχα μετά από ωραία ατομική ενέργεια, σημαδεύοντας εν τέλει το οριζόντιο δοκάρι της αντίπαλης εστίας.

Βόλφσμπουργκ – Μπάγερ Λεβερκούζεν 0-0

Η αναμέτρηση εκκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους, καθώς άνοιξαν το σκορ στο 7ο λεπτό με τον εξαιρετική κεφαλιά του Κουλιεράκη, ωστόσο το τέρμα το Έλληνα κεντρικού αμυντικού ακυρώθηκε καθώς ήταν εκτεθειμένος. Τεράστια χαμένη ευκαιρία στο 22ο λεπτό για τις “ασπιρίνες”, όταν ο Ερμόσο γύρισε την μπάλα με κεφαλιά στον Μουκιελέ, με τον Γάλλο αμυντικό να στέλνει την μπάλα οριακά πάνω από το δοκάρι, παρά το γεγονός πως βρισκόταν ολομόναχος με ανυπεράσπιστη εστία. Το ημίχρονο έκλεισε με την διπλή απόκρουση του Χράντετσκι στο 43′ και το το σουτ του Τσάκα το οποίο κατέληξε οριακά άουτ, στο 44ο λεπτό.

Στο δεύτερο ημίχρονο αμφότερες ομάδες αντιμετώπιζαν πρόβλημα στην δημιουργία τελικών φάσεων, αφού η πρώτη αξιοσημείωτη που παρουσιάστηκε ήταν στο 75ο λεπτό, όταν ο Φίσερ έφερε την μπάλα στο αριστερό του πόδι, επιχείρησε ένα δυνατό σουτ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι. Ανεπανάληπτη χαμένη ευκαιρία για τον Βιρτζ στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων για να “κλέψει” το τρίποντο, όταν κράτησε με εξαιρετικό τρόπο την μπάλα στην “καρδιά” της περιοχής, ωστόσο το τελείωμα του νεαρού Γερμανού κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Μάιντζ – Άουγκσμπουργκ 0-0

Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την Μάιντζ στο 6ο λεπτό, όταν ο Βάιπερ πάσαρε εξαιρετικά στον Νέμπελ, με τον Γερμανό εξτρέμ να πλασάρει σε φάση τετ-α-τετ και τον Ντάμεν να πραγματοποιεί εντυπωσιακή απόκρουση, απομακρύνοντας σε κόρνερ. Οι γηπεδούχοι είχαν απόλυτη υπεροχή στο πρώτο μισό της αναμέτρησης, ωστόσο δεν κατάφεραν να την μετουσιώσουν σε κάποιο τέρμα, καθώς ο κίπερ της Άουγκσμπουργκ ήταν παρόντας όποτε χρειάστηκε.

“Φτωχό” το θέαμα που πρόσφεραν οι δύο ομάδες στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς καμία εκ των δύο τους δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια τελική με προϋποθέσεις. Μοιρασμένη κατοχή για αμφότερες, παρ’ όλα αυτά δεν κατάφεραν να πατήσουν περιοχή, γεγονός που οδήγησε την αναμέτρηση στην λευκή ισοπαλία (0-0).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής της Bundesliga:

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 

Μπάγερν Μονάχου – Βέρντερ Βρέμης 3-0

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 

Μπορούσια Ντόρτμουντ – Στουτγκάρδη 1-2
Χόφενχαϊμ – Ουνιόν Βερολίνου 0-4
Φράιμπουργκ – Χάιντενχαϊμ 1-0
Βόλφσμπουργκ – Μπάγερ Λεβερκούζεν 0-0
Μάιντζ – Άουγκσμπουργκ 0-0
19:30 Γκλάντμπαχ – Άιντραχτ Φρανκφούρτης

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου

16:30 Χόλσταϊν Κίελ – Μπόχουμ
18:30 Λειψία – Σαν Πάουλι

Δείτε τη βαθμολογία της Bundesliga, πατώντας ΕΔΩ.//ΝΓ.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροLive Streaming: Κηφισιά – Μίλων
Επόμενο άρθροΓερμανία: Η Βόλφσμπουγκ του Κουλιεράκη «φρέναρε» (0-0) τη Λεβερκούζεν!