Εξακολουθεί να εκπλήσσει αυτή η πισίνα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες αφού επίσημα μάθαμε δια στόματος του πολιτικού του μηχανικού που ανέλαβε τα σχέδια αναπαλαίωσης και ανακαίνισης της έπαυλης του στο νησί πως αυτή η παραλληλόγραμμη μίνι πισίνα δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας… «βόθρος».

Για την ακρίβεια στην ανακοίνωση του πολιτικού μηχανικού, αυτή τέλος πάντων η γούρνα, πισίνα, δεξαμενή ή όπως αποκαλείται, κατονομάζεται ως «σηπτική δεξαμενή», η οποία εις άπταιστον νεοελληνικήν σημαίνει βόθρος. Και επειδή είναι μάλλον απίθανο για διάφορους λόγους στο προαύλιο της έπαυλης του Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες να χάσκει ένας βόθρος, το δημιούργημα αυτό δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια μίνι πισίνα διότι απλούστατα δεν υπήρχε χώρος για να εγκατασταθεί μια μεγαλύτερη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά όσα αναφέρουν οι πηγές του υπουργείου Πολιτισμού: «Κλιμάκιο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιά και Νήσων μετέβη χθες, Δευτέρα 19 Αυγούστου, στην κατοικία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, στις Σπέτσες. Ο μηχανικός έδειξε στους διενεργούντες τον έλεγχο άδεια του 1978, η οποία είχε δοθεί για κατασκευή σηπτικής δεξαμενής, δηλαδή βόθρου. Ο μηχανικός ισχυρίζεται ότι αυτό το οποίο φαίνεται σήμερα ως πισίνα είναι η σηπτική δεξαμενή. Σε κάθε περίπτωση η άδεια του 1978 δεν μπορεί να ισχύει σχεδόν 50 χρόνια μετά. Το θεσμικό πλαίσιο για τις Σπέτσες τα τελευταία χρόνια έχει αναθεωρηθεί πλήρως. Σε κάθε περίπτωση ο έλεγχος δεν έχει ολοκληρωθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη».

Π.Κ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο«Βόμβα» με Μλαντένοβιτς στην Ηλιούπολη
Επόμενο άρθροΥπό έλεγχο φωτιά που προκλήθηκε από κεραυνό στην Αιτωλοακαρνανία