Ο Δήμος Σκιάθου συμμετείχε ως συνεκθέτης του ΕΟΤ στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση για τη Γαλλική αγορά, τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «IFTM (International & French Travel Market)-Top Resa, στο εκθεσιακό κέντρο «Porte des Versailles” το διάστημα 17 έως 19 Σεπτεμβρίου 2024. Τον Δήμο Σκιάθου εκπροσώπησε ο Δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας.

Πρόκειται για μία από τις κορυφαίες διεθνείς τουριστικές διοργανώσεις, στην οποία συμμετέχουν επαγγελματίες και φορείς της διεθνούς τουριστικής αγοράς. Ο Δήμος Σκιάθου πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ Ανδρέα Φιορεντίνο, την Προϊσταμένη του ΕΟΤ στην Γαλλία Έμυ Αναγνωστόπουλου, και την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τουριστικής Προβολής του ΕΟΤ Ελένη Μητράκη.

Ο Δήμος Σκιάθου συνεκθέτης του ΕΟΤ στην μεγαλύτερη τουριστική έκθεση στο Παρίσι

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή της αεροπορικής εταιρείας Transavia Nicola Henin, με σκοπό την εκ νέου συνεργασία για την δυναμική παρουσία του προορισμού. συζητήθηκε το κοινό πλάνο της συνεργασίας με στόχο η επόμενη καμπάνια προβολής να εστιάζει σε δράσεις που θα ενισχύουν την προσέλκυση τουριστικών τους μήνες Απρίλιο, Μάιο, Οκτώβριο, προβάλοντας τον περιπατητικό και πολιτιστικό τουρισμό.Σύμφωνα με τον ίδιο, η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη τους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο, και πιθανών για το 2025 να αυξηθούν οι πτήσεις από δυό σε τρεις την εβδομάδα, ενώ επεσήμανε πως η καμπάνια προβολής του προορισμού στο μετρό του Παρισιούμε πρωτοβουλία του Δήμου, είναι ιδιαίτερα αποδοτική για την καθιέρωση του προορισμού στο γαλλικό κοινό, συζητήθηκε ακόμα το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Δήμο, για πρόγραμμα πτήσεων της Transavia από τις Βρυξέλλες για το 2025.

Ο Δήμος Σκιάθου συνεκθέτης του ΕΟΤ στην μεγαλύτερη τουριστική έκθεση στο ΠαρίσιΟ Δήμος Σκιάθου συνεκθέτης του ΕΟΤ στην μεγαλύτερη τουριστική έκθεση στο Παρίσι

Εκ μέρους της εταιρείας επισημάνθηκε η σταθερή και αυξανόμενη εμπιστοσύνη της Transavia στο νέο προορισμό, δηλώντας ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση των Γάλλων, με τη Σκιάθο να προστίθεται πλέον στους σημαντικούς προορισμούς της χώρας μας.

Ο Δήμος Σκιάθου συνεκθέτης του ΕΟΤ στην μεγαλύτερη τουριστική έκθεση στο ΠαρίσιΟ Δήμος Σκιάθου συνεκθέτης του ΕΟΤ στην μεγαλύτερη τουριστική έκθεση στο Παρίσι

Το επιτυχημένο άνοιγμα του προορισμού για πρώτη φορά το 2022 στη γαλλική αγορά και συγκεκριμένα η απευθείας πτήση Παρίσι- Σκιάθος, απέδειξε τη δυναμική του προορισμού. Αξίζει να αναφερθεί πως η πτήση του Παρισιού, εγκαινίασε την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου στις 6 Απριλίου, και η οποία θα κλείσει την τελευταία πτήση στις αρχές Οκτωβρίου.

Ο Δήμος Σκιάθου θα συνεχίσει την προσπάθεια προβολής των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Σκιάθου, αξιοποιώντας κάθε ενέργεια προβολής και ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς. Είμαστε βέβαιοι ότι μέσα από ισχυρές συνεργασίες θα πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, το άνοιγμα σε νέες αγορές είναι η βάση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροHellasFin: Το ΑΕΠ της χώρας αντιστοιχεί στο επίπεδο του Σεπτεμβρίου του 2001
Επόμενο άρθροUEFA: «Οι ευρωπαϊκές βραδιές στην Αθήνα έρχονται σύντομα»