Ο Κέι Νισικόρι αποτελεί αδιαμφισβήτητα έναν από τους σπουδαίους τενίστες των τελευταίων 15 ετών.

Οι 12 τίτλοι, ο τελικός του US Open το 2014, οι μεγάλες νίκες που έχει σημειώσει και ο σεβασμός που έχει λάβει από τους “θρύλους” της γενιάς του, είναι κάποια από τα στοιχεία που το αποδεικνύουν.

Στα 34 του πλέον, ο Ιάπωνας δε θυμίζει τον παίκτη που άνηκε στους 10 κορυφαίους του κόσμου (έχει φτάσει μέχρι και στο νούμερο 4 το 2015).

Οι τραυματισμοί τον έχουν ταλαιπωρήσει πολύ τα τελευταία χρόνια. Το 2022 δεν έπαιξε ούτε ένα παιχνίδι, το 2023 ελάχιστα, και φέτος προσπαθεί να επιστρέψει σε ένα ανταγωνιστικό επίπεδο.

Η νίκη επί του Στέφανου Τσιτσιπά αποτελεί μια υπέρβαση, ένα αποτέλεσμα άλλων εποχών για τον Ιάπωνα, και συνοδεύεται από σημαντικά ρεκόρ.

Αρχικά, ο Νισικόρι πέτυχε την πρώτη του νίκη απέναντι σε παίκτη εντός του Top-20 της παγκόσμιας κατάταξης, από το 2021.

Ταυτόχρονα, έγινε ο παίκτης με την χαμηλότερη θέση (νούμερο 576) που φτάνει στον γύρο των “16” σε τουρνουά ATP Masters 1000, από το 2004.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στον πρώτο γύρο είχε αποκλείσει τον κατά 15 χρόνια μικρότερό του Άλεξ Μίχελσεν και μάλιστα με ανατροπή (3-6, 7-5, 6-4), σε ένα παιχνίδι χρονοβόρο και απαιτητικό από πλευράς φυσικής κατάσταστασης.

Ελπίδα των φίλων του τένις είναι ο Ιάπωνας να μπορέσει να βρει την υγεία του και να δίνει σταθερά το “παρών” σε σημαντικά τουρνουά.//ΑΦ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣου σκίστηκε η τέντα; Σερβιέτα και … έφυγες
Επόμενο άρθροΤο οπαδικό επεισόδιο στο Περιστέρι και οι συλλήψεις στη Νέα Φιλαδέλφεια