Ο φερόμενος ως δράστης του διπλού φονικού στους Γόννους της Λάρισας, με αρχικά Δ.Κ., που παραμένει ταμπουρωμένος μέσα στο ξυλουργείο του έχοντας στα χέρια του χειροβομβίδα, φέρεται να είχε παρελθόν με τα όπλα και τις χειροβομβίδες, καθώς είχε συλληφθεί το 2001 για βομβιστική ενέργεια εναντίον δύο τουρκικών φορτηγών.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία» εκείνης της εποχής, η «χειροβομβίδα ρίχτηκε εναντίον δύο τουρκικών φορτηγών που ήταν σταθμευμένα στο χώρο του τελωνείου της Λάρισας. Ευτυχώς, οι δύο οδηγοί -που εκείνη την ώρα κοιμόντουσαν στις κουκέτες των αυτοκινήτων τους- δεν έπαθαν τίποτα, και μοναδικό αποτέλεσμα της έκρηξης υπήρξαν κάποιες υλικές ζημιές στα δυο οχήματα. Την ευθύνη για την επιδρομή ανέλαβε, με διαδοχικά τηλεφωνήματα στην τοπική εφημερίδα “Ελευθερία”, εκπρόσωπος της άγνωστης μέχρι εκείνη τη στιγμή οργάνωσης “Κατάφρακτοι”, δηλώνοντας πως επρόκειτο για κίνηση “συμπαράστασης στους Κύπριους”. Οσο για την επίμαχη χειροβομβίδα, όπως ανακοινώθηκε, ήταν γιουγκοσλαβικής προέλευσης».
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Το δημοσίευμα συνεχίζει: «Πριν περάσουν δυο βδομάδες από την επίθεση, το μυστήριο λύθηκε -τουλάχιστον εν μέρει- με τη σύλληψη του 36χρονου ξυλουργού Δ. Κ. Το γεγονός ανακοινώθηκε επίσημα, με συνέντευξη Τύπου (14.6), από την ίδια την τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ».
Η ένταξή του στη Χρυσή Αυγή και η ρήξη με την ηγεσία
Σύμφωνα με παλαιά δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, ο φερόμενος ως δράστης του διπλού φονικού Δ.Κ. υπήρξε ηγετικό στέλεχος στην τοπική Χρυσή Αυγή, στην οποία είχε εγγραφεί ήδη από το 1991.
Παρ’ ότι αποτελούσε τον εκλεκτό του Ν. Μιχαλολιάκου, το 2014 ήρθε σε ρήξη με την ηγεσία του –κοινοβουλευτικού τότε- κόμματος και διεγράφη. Μία διαγραφή που προκάλεσε αίσθηση στην τοπική κοινωνία.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Σε δημοσίευμα εκείνης της εποχής το τοπικό paidis.com αναφέρει:
«Σε διαγραφή ενός από τα κορυφαία στελέχη της σε επίπεδο Θεσσαλίας, του Δ. Κ., προχώρησε η Χρυσή Αυγή για λόγους που δεν έχουν γίνει γνωστοί μέχρι σήμερα. Πάντως η διαγραφή έρχεται να διευρύνει το ρήγμα στους κόλπους της Χ.Α. στο νομό Λάρισας, μετά και την αποχώρηση του βουλευτή Χ. Αλεξόπουλου, αφού ο Δημήτρης Κολτσίδας υπήρξε ηγετικό τοπικό στέλεχος και μέλος της από το 1991.
Επίσης ήταν υποψήφιος βουλευτής του νομού Λάρισας και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2012, ενώ στις περιφερειακές εκλογές του Μαϊου ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με το συνδυασμό Ελληνική Αυγή του έγκλειστου στις φυλακές υποψηφίου περιφερειάρχη και βουλευτή της Χ.Α. Ηλιόπουλου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Η διαγραφή έρχεται να ξαφνιάσει αφού μέχρι πρότινος ο Κ. ήταν ο εκλεκτός της ηγεσίας του κόμματος η οποία πίεζε τον Αλεξόπουλο να παραδώσει την έδρα για να μπει στο κοινοβούλιο ο Κ.»
Ο Δ.Κ. βγήκε τότε σε τοπικά και εθνικής εμβέλειας Μέσα καταγγέλλοντας την ηγεσία της Χρυσής Αυγής για αθέτηση των προεκλογικών της υποσχέσεων. Μάλιστα είχε προβεί σε χαρακτηρισμού όπως «λαμόγια», λέγοντας ότι ενώ εξ αρχής είχαν υποσχεθεί ότι δεν θα κάνουν χρήση των βουλευτικών προνομίων, στη συνέχεια λειτούργησαν καρπώνοντας τις βουλευτικές αποζημιώσεις, παίρνοντας άτοκα δάνεια κ.ο.κ.
Σε δημοσίευμα του onlarisa τον Σεπτέμβριο του 2014, με αφορμή την εμφάνιση του Δ.Κ. σε δελτίο ειδήσεων κεντρικού καναλιού, αναφέρεται:
«Χειμαρρώδες το πρώην στέλεχος του κόμματος του Μιχαλολιάκου σε τηλεοπτική του εμφάνιση. Ο Λαρισαίος Δ. Κ. μίλησε για “λαμόγια”, ονοματίζοντας μάλιστα, συγκεκριμένα στελέχη της Χρυσής Αυγής.
Κατήγγειλε μάλιστα πως το κόμμα δεν έκανε τίποτε από όσα υποσχέθηκε προεκλογικά αλλά και ότι στελέχη έκαναν χρήση βουλευτικών δικαιωμάτων που έπρεπε να μην αποδεχθούν».