Αύριο αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο, αναφορικά με το πού εναποτίθενται τα υλικά, που απομακρύνονται από τον πυθμένα του λιμανιού του Βόλου, στο πλαίσιο της εργολαβίας για τον καθαρισμό και αποκατάσταση του λιμανιού, μετά τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023.

Όπως ανέφερε σήμερα στην ΕΡΤ Βόλου, το μέλος του Συλλόγου “Παγασητικός SOS”, Ναπολέων Κολοβός, αύριο έχει οριστεί συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΒ Σωκράτη Αναγνώστου, καθώς μέχρι στιγμής -σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν από το Λιμεναρχείο Βόλου- τα υλικά εναποτίθενται σε περιοχή μεταξύ Αγριάς και Μιτζέλας, ενώ όσα θεωρήθηκαν επικίνδυνα ή επιβαρυμένα, μεταφέρονται με φορτηγά σε ειδικό διαχειριστή. Η μεταφορά γίνεται ήδη, με το ακριβές σημείο απόθεσης να έχει εντοπιστεί μέσω GPS.

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις ζήτησαν τη λήψη δειγμάτων από τα υλικά που καταλήγουν στον κόλπο, επισημαίνοντας τη σημασία του ελέγχου της διαδικασίας. Το Λιμεναρχείο χαρακτήρισε το έργο καθαρισμού ιδιαίτερα απαιτητικό, καθώς παρουσιάζει τεχνικές δυσκολίες και υψηλό κόστος. Το έργο, με συμβατική αξία 9,5 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει τη μελέτη και υλοποίηση της εκβάθυνσης, δίνοντας προτεραιότητα στην προβλήτα κρουαζιερόπλοιων. Επιπλέον, διευκρινίστηκε ότι η απόθεση των υλικών στον κόλπο πραγματοποιείται με έγκριση του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Για τη λήψη δειγμάτων από τα υλικά που μεταφέρονται στα βάθη του Παγασητικού απαιτείται άδεια από την περιφερειακή υπηρεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ στη Θεσσαλία.

“Την Παρασκευή θα συναντηθούμε με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος, κ. Αναγνώστου, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί σαφείς εξηγήσεις για τη διαχείριση των φερτών υλών”, ανέφερε ο κ. Κολοβός.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΔεν τα βρήκαν Nissan και Honda – Ακυρώνεται το mega deal των ιαπωνικών κολοσσών
Επόμενο άρθροΕπίθεση του Λευκού Οίκου στους δικαστές