Δύσκολο παραμένει το μέτωπο της  μεγάλης φωτιάς που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης σε δασική έκταση στην Στιμάγκα Κορινθίας ενώ νωρίτερα στάλθηκε προειδοποιητικό μήνυμα 112 ώστε να οι κάτοικοι της περιοχής να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζει η φωτιά στην Κορινθία, σε σχέση με την κατάσταση που επικρατούσε στην περιοχή λίγες ώρες νωρίτερα, καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχουν μικρές εστίες οι οποίες κατά τόπους αναζωπυρώνονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο επιχειρησιακό κέντρο της Π.Υ. που έχει στηθεί στο φράγμα της Νεμέας, κοντά στον Ασωπό ποταμό, βρέθηκε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας.. Συμμετείχε σε σύσκεψη για το θέμα της φωτιάς με τον Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό, αλλά και άλλους θεσμικούς παράγοντες.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


«Εξελίσσεται μέσα σε ρεματιά με απότομες κλήσεις και πολύ πυκνή βλάστηση, χωρίς, μέχρι στιγμής να απειλούνται οικισμοί» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Λόγω της επικίνδυνης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στάλθηκε 112 καλώντας τους κατοίκους στην περιοχή της Στιμάγκας να είναι σε ετοιμότητα.

Η φωτιά, η οποία ξεκίνησε δύο παρά το μεσημέρι ανακόπηκε από πυροσβέστες και πολίτες στη συνέχεια όμως «έφυγε» και πήγε σε χαράδρα. Καίει τώρα καλλιέργειες, αμπέλια, ελιές και πεύκα, αλλά και πουρνάρια.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ όπως είπε ο Θανάσης Μανάβης, δήμαρχος Βέλου, η περιοχή δεν είχε νερό, γεγονός που προκαλούσε προβλήματα με την κατάσβεση της φωτιάς.

«Γλιτώσαμε την τελευταία στιγμή με υδροφόρες που κουβαλήσαμε από όμορους δήμους. Έχουμε κάνει τεράστια προσπάθεια με εθελοντές, έχει ενεργοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός», δήλωσε στο MEGA.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά ξεφεύγει από το Βέλο Κορινθίας και αρχίζει να κατευθύνεται προς τη Νεμέα. «Η Στιμάγκα καίγεται! Λειψυδρία στον Δήμο Βέλου Βόχας παντού και οι αρμόδιοι κωφεύουν άπαντες! Πρέπει να βρεθεί λύση δεν μπορεί ο Δήμος να καίγεται ζωντανός και να μην υπάρχει σταγόνα νερού», δήλωσε στο korinthostv.gr, από το μέτωπο της φωτιάς στην Στιμάγκα ο Δήμαρχος Βέλου – Βόχας, κ. Θανάσης Μανάβης.

 



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜασούρας: «Θα συνεχίσω να εκπροσωπώ αυτόν τον τεράστιο σύλλογο»
Επόμενο άρθροΒόλος: Όλα τα προϊόντα των λαϊκών αγορών στην πόρτα των καταναλωτών με ένα…κλικ