Εκπαιδευτική εκδρομή στο CERN, το μεγαλύτερο σε έκταση (πειραματικό) κέντρο πυρηνικών ερευνών (ειδικότερα επί της σωματιδιακής φυσικής) στον κόσμο, που βρίσκεται στα σύνορα Ελβετίας και Γαλλίας, πραγματοποίησε ομάδα 21 μαθητών – μαθητριών του Ομίλου Αριστείας και Καινοτομίας της Νανοτεχνολογίας του 2ου Πρότυπου Γενικού Λυκείου Βόλου.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιά και συγκεκριμένα, από τις 2 έως τις 5 Σεπτεμβρίου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά στο εργαστήριο “Cloud Chamber” στο CERN Science Gateway. Εκεί, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την πορεία σωματιδίων όπως ηλεκτρόνια, πρωτόνια και άλφα σωματίδια, καθώς διέρχονταν από τον θάλαμο νεφών. Μέσα από αυτή τη μοναδική εμπειρία, αντιλήφθηκαν τη συνεχή παρουσία της φυσικής ακτινοβολίας που προέρχεται από το διάστημα και τη Γη.

Στο CERN μαθητές του 2ου Πρότυπου Γενικού Λυκείου Βόλου

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, οι μαθητές:

Χωρίστηκαν σε ομάδες και κατασκεύασαν τον δικό τους θάλαμο νεφών.

Παρατήρησαν και κατηγοριοποίησαν τα ίχνη των σωματιδίων σε συνθήκες σκοταδιού.

Συμμετείχαν σε ομαδική συζήτηση με επιστήμονα του CERN, εμβαθύνοντας στη σωματιδιακή φυσική, ενώ μετά το εργαστήριο, επισκέφθηκαν τις εκθέσεις του.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου από την Διεύθυνση του Σχολείου “Η επίσκεψη αυτή προσέφερε στους μαθητές μια ανεκτίμητη εκπαιδευτική εμπειρία, ενισχύοντας το επιστημονικό τους προφίλ και καλλιεργώντας το ενδιαφέρον τους για τη φυσική και την καινοτομία”.  

Την αποστολή συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί: Μαριάνθη Γάκη (φιλόλογος), Γεωργία Δημητρακοπούλου (μαθηματικός) και Βασιλική Αρχοντή (καθηγήτρια αγγλικής γλώσσας).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Δευτέρας
Επόμενο άρθροΛεκλέρ: «Χάσαμε επειδή δεν αμύνθηκα όσο καλά θα έπρεπε στον Πιάστρι»