Σε σύγχυση βρίσκονται πολλές χώρες της Δύσης, που εκφράζουν φόβους και λαμβάνουν μέτρα εν μέσω της κλιμάκωσης της έντασης στο Ισραήλ και την ευρύτερη περιοχή, μετά τις απειλές για αντίποινα από το Ιράν, την παλαιστινιακή Χαμάς και τη λιβανέζικη Χεζμπολάχ ύστερα από τη δολοφονία στην Τεχεράνη αυτή την εβδομάδα του επικεφαλής της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, η οποία αποδόθηκε στο Ισραήλ, και το ισραηλινό χτύπημα κοντά στη Βηρυτό που στοίχισε τη ζωή στον στρατιωτικό διοικητή της Χεζμπολάχ, Φουάντ Σουκρ.

Το ελληνικό ΥΠΕΞ ενεργοποίησε τηλεφωνική γραμμή εκτάκτου ανάγκης για τον Λίβανο

Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ενεργοποίησε από σήμερα, Κυριακή 4 Αυγούστου, την τηλεφωνική γραμμή εκτάκτου ανάγκης 210 3681017 (Κρυπτογραφική Υπηρεσία) για την παροχή προξενικής αρωγής σε Έλληνες πολίτες σχετικά με την κατάσταση στο Λίβανο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η προηγούμενη σύσταση του Υπουργείου Εξωτερικών (29.7.2024) περί αποφυγής επισκέψεων και αναχώρησης επισκεπτών από τη χώρα παραμένει σε ισχύ.

Η Γαλλία καλεί τους πολίτες της να φύγουν από τον Λίβανο

Η Γαλλία κάλεσε σήμερα τους Γάλλους πολίτες στον Λίβανο να εγκαταλείψουν τη χώρα λόγω του κινδύνου στρατιωτικής κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών σε ταξιδιωτική οδηγία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣτην εστίαση η εφορία με τις «έξυπνες» ταμειακές
Επόμενο άρθροΔημητριάδος Ιγνάτιος: «Ο Βασίλης Κοντορίζος δεν τιμήθηκε, αλλά τίμησε το αξίωμά του»