Μια πολύ σοβαρή καταγγελία σε βάρος του προέδρου και των μελών Δ.Σ των ΚΤΕΛ Πέλλας, κάνει στη «Ζούγκλα» ο κ. Αναστάσιος Χρυσίδης.

Ο ίδιος, μέτοχος και ιδιοκτήτης λεωφορείου στα συγκεκριμένα ΚΤΕΛ, κάνει λόγο για αθέμιτες πρακτικές που όπως υποστηρίζει λαμβάνουν χώρα από το 2009, τόσο σε βάρος τόσο του ίδιου όσο και άλλων μετόχων του οργανισμού, οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν τα λεωφορεία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη μιλάει για πρωτοφανείς μεθοδεύσεις σε βάρος του, με στόχο την οικονομική αφαίμαξή του, με αποτέλεσμα να εξαναγκαστεί να φύγει στη Γερμανία μετανάστης για να μπορέσει να ζήσει την οικογένειά του, όπως και έγινε!

Παράλληλα αποκαλύπτει ότι έχει στην κατοχή του πόρισμα 800 σελίδων της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ), το οποίο επιβεβαιώνει μη σύννομη οικονομική διαχείριση αλλά και αθέμιτες πρακτικές από τον πρόεδρο και το Δ.Σ. του Οργανισμού.

Η καταγγελία στην ΕΑΔ

Ο κ.Χρυσίδης προχώρησε σε καταγγελία στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας πριν από εννέα χρόνια. Ο ίδιος, αν και είναι από το 1996 οδηγός και ιδιοκτήτης λεωφορείου στα ΚΤΕΛ της Πέλλας, είδε τους κόπους μιας ζωής να πηγαίνουν χαμένοι, καθώς καταστράφηκε οικονομικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από πολύμηνη έρευνα, το πόρισμα της ΕΑΔ, όπως υποστηρίζει, επιβεβαιώνει τις καταγγελίες του περί αδιαφανούς και  μη σύννομης οικονομικής διαχείρισης, από τη διοίκηση που ανέλαβε μετά το 2009, κακοδιαχείριση ποσών που εισπράττονται μαζί με το κόμιστρο, έλλειψη ποσού 437.000 ευρώ που δεν ιχνηλατείται, αδυναμία αντιστοίχισης εισπραχθέντων, αυθαίρετο και αθέμιτο δανεισμό μετόχων αλλά και εμπλοκή δημοσίων υπαλλήλων για τους οποίους διερευνάται η απόδοση τυχών ευθυνών.

Σύμφωνα με την καταγγελία στην Εθνική Αρχήη Διαφάνειας, πολλοί ήταν οι μέτοχοι που βρέθηκαν σε οικονομικό αδιέξοδο. Κάποιοι πούλησαν τα λεωφορεία τους σε εξευτελιστικές τιμές, κάποιοι απλά τα παράτησαν, ενώ ο κ. Χρυσίδης αναγκάστηκε να μεταναστεύσει στη Γερμανία για να ορθοποδήσει και να μπορέσει να ζήσει την οικογένειά του.

Μιλώντας στη «Ζούγκλα» ο 58χρονος σήμερα κ.Χρυσίδης, ζητά την παρέμβαση του κράτους και της Δικαιοσύνης ενώ προαναγγέλει τη δημοσιοποίηση στο αμέσως προσεχές διάστημα του πορίσματος της ΕΑΔ, το οποίο όπως υποστηρίζει είναι κόλαφος για τη σημερινή διοίκηση.

Τέλος καταγγέλλει ότι αντίστοιχες μεθοδεύσεις σε βάρος μετόχων υπάρχει και σε άλλα ΚΤΕΛ της χώρας, προαναγγέλλοντας ότι έπονται νέες αποκαλύψεις.

Ακούστε τι καταγγέλλει στη «Ζούγκλα»

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ Φον ντερ Λάιεν «τάζει» φθηνότερη ενέργεια στην Ευρώπη, αλλά… υπό προϋποθέσεις
Επόμενο άρθροΧακάν Φιντάν: Είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε με τον Άσαντ