Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα Κυριακή η 49χρονη γυναίκα, που ομολόγησε πως  μαχαίρωσε με ένα κουζινομάχαιρο τον 68χρονο σύζυγό της στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το όπλο του εγκλήματος βρέθηκε πεταμένο σε έναν κάδο απορριμμάτων κοντά στο σπίτι του ζεύγους λίγο μετά τον φόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανήλικη κόρη της δράστιδος, ήταν εκείνη που κάλεσε την αστυνομία, αναφέροντας ότι ο πατέρας της είχε επιστρέψει από τη δουλειά βαριά τραυματισμένος και αναίσθητος.

Αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο και προσήγαγαν την 49χρονη, η οποία στη συνέχεια ομολόγησε την πράξη της. Η συζυγοκτόνος ισχυρίστηκε ότι την πίεζε να συνευρεθούν ερωτικά, εκείνη δεν ήθελε και όπως υποστήριξε «θόλωσε» και τον χτύπησε με το μαχαίρι.

Ο ιατροδικαστής Ιωάννης Αϊβατίδης, ο οποίος εξέτασε τη σορό του άτυχου άνδρα, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο θάνατος επήλθε από χτύπημα κάτω από την αριστερή κλείδα από «νύσσον τέμνων όργανο», τις πρώτες πρωινές ώρες χθες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύζυγος είναι 49 χρόνων, υπήκοος Ρωσίας και το ζευγάρι έχει μια κόρη 11 ετών. Στο διάστημα 2022 – 2023 το ζευγάρι είχε απασχολήσει την Αστυνομία για περιστατικά οικογενειακής βίας. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το ζευγάρι είχε αλληλομηνυθεί 4 φορές για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, ενώ σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας και οι δύο ήταν εθισμένοι στο αλκοόλ.

Χαμόγελο του Παιδιού για την υπόθεση στην Κέρκυρα: «Είχαμε ενημερώσει δύο φορές για την 49χρονη»

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το φονικό στην Κέρκυρα. Όπως δήλωσε, είχε ενημερώσει δύο φορές της εισαγγελία για περιστατικά που αφορούσαν την 49χρονη για παραμέληση και κακοποίηση της 11χρονης, έπειτα από κατανάλωση αλκοόλ.

«Στις 19/07/2021 έλαβε αναφορά η οποία στάλθηκε στην Εισαγγελία για υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ από τη μητέρα, για παραμέληση και για ψυχολογική κακοποίηση της ανήλικης.

Στις 11/05/2022 απέστειλε “Κατεπείγουσα” αναφορά στην Εισαγγελία μετά από περιστατικό που συνέβη στις 10/05/2022 όπου είχε ενημερωθεί το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, καθώς η μητέρα είχε καταναλώσει αλκοόλ και η ανήλικη βρισκόταν μόνη της στο σπίτι.

Για ακόμη μια φορά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι αρμόδιοι για τη διερεύνηση αναφορών κακοποίησης/παραμέλησης είναι οι Αρμόδιες Αρχές. Για κάθε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, θα πρέπει να υπάρχουν άμεσα αντανακλαστικά και κάθε αναφορά να αξιολογείται από εξειδικευμένη ομάδα, και να μην είναι υπόθεση ενός» ανέφερε η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το φονικό στην Κέρκυρα

«Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας, εξιχνιάστηκε ανθρωποκτονία που τελέστηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (28.09. 2024), στο Πέραμα Κέρκυρας, σε βάρος 68χρονου ημεδαπού.

Για την υπόθεση συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, η 49χρονη σύζυγος του ημεδαπού, η οποία ομολόγησε την πράξη της και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ενδοοικογενειακής βίας.

Κατά τις έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, κατασχέθηκε μαχαίρι, το οποίο θα αποσταλεί για εργαστηριακή εξέταση.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας».

Το χρονικό και η ενδοοικογενειακή βία

Σημειώνεται πως η τραγωδία αποκαλύφθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου όταν, περίπου στις 3.30 η κόρη του κάλεσε τις Αρχές και ανέφερε ότι «ο πατέρας της επέστρεψε πριν λίγο στο σπίτι τους που βρίσκεται στο Πέραμα και είναι σοβαρά τραυματισμένος, πιθανόν μαχαιρωμένος, και έχει χάσει τις αισθήσεις του».

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί όπου βρήκαν τον άνδρα πεσμένο στο πάτωμα της κρεβατοκάμαρας, σε ύπτια θέση, γυμνό με τραύμα κάτω από την αριστερή κλείδα.

Στον χώρο εκτός από την κόρη του, βρισκόταν και η σύζυγος του 68χρονου, ενώ, όπως προέκυψε από την έρευνα το ζευγάρι έχει απασχολήσει τις Αρχές τα τελευταία δύο χρόνια για θέματα ενδοοικογενειακής βίας.

Τα περαστικά ήταν τρία. Το πρώτο το 2022 όταν ο άνδρας έκανε μήνυση στην σύζυγο για ενδοοικογενειακή βία, και τα άλλα δυο το 2024 τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο με μηνύσεις και των δυο.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚακοπληρωμένοι, αγχωμένοι και δυσαρεστημένοι οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροΆνετη πρόκριση για τον Απόλλωνα