Ισχυρές ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά η οποία κινείται σε νέα υψηλά 14 ετών, εν μέσω θετικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες ενισχύονται λόγω των προσδοκιών για ειρήνη στο ουκρανικό μέτωπο μετά την επικοινωνία Τραμπ -Πούτιν.
Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκεται η μετοχή της Coca Cola HBC.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 15:00, διαμορφώνεται στις 1.595,62 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 2,15%.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 131,69 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 2,45%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,54%.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Coca Cola HBC (+9,14%), της Εθνικής (+3,08%), της Πειραιώς (+2,74%), της Alpha Bank (+2,74%) και της Aegean Airlines (+2,31%).
Αντιθέτως πτώση καταγράφει μόνο η μετοχή της ΕΥΔΑΠ (-0,66%).
Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Alpha Bank και η Eurobank με 10,260.657 και 5.842.068 μετοχές, αντιστοίχως.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Εθνική με 20,59 εκατ. ευρώ και η Alpha Bank με 18,78 εκατ. ευρώ.
Ανοδικά κινούνται 74 μετοχές, 34 πτωτικά και 15 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Μαθιός Πυρίμαχα (+9,31%) και Coca Cola HBC (+9,14%).
Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Τρία Άλφα (κ) (-10,00%) και Λεβεντέρης(-9,42%).