Στα ημιτελικά του Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ των Ανδρών, που φιλοξενείται στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου, προκρίθηκε ο Προμηθέας Πατρών. Οι Αχαιοί έκαμψαν με 86-77 την αντίσταση της ΝΕ Μεγαρίδος στα προημιτελικά του θεσμού και πλέον περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλο τους στην τετράδα, που θα προκύψει από τον νικητή του αποψινού (12/2 20:15) αγώνα, Παναθηναϊκός-Περιστέρι.

Ένα σερί 12-0 του Προμηθέα από το ισόπαλο 19-19 στο 12΄, απόρροια του ρυθμού που βρήκαν οι Αχαιοί από τα 6,75 με πρωταγωνιστές τους Ιβούντου και Γουόκερ, εξασφάλισε στους Αχαιούς ένα «μαξιλαράκι» ασφαλείας 12 πόντων, διαμορφώνοντας το 31-19, που τους βοήθησε να πάρουν τον δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +13 (41-28 στο 20΄).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τον Γουόκερ να συνεχίζει τις «εκτελέσεις» από μακρινή απόσταση ο Προμηθέας βρέθηκε στο +20 στο 25΄ (57-37) και ουσιαστικά μπήκε πρόωρα σε τροχιά νίκης, γράφοντας το τελικό 86-77 στη λήξη της αναμέτρησης.

Κορυφαίος των νικητών, που παρατάχθηκαν δίχως τους Σι Τζέι Γουίλιαμς, Σίμι Σίτου, Μιχάλη Λούντζη και Αϊζέια Ρις, ο Τζόρνταν Γουόκερ με 33 πόντους (7/16 τρίποντα), ενώ 22 πρόσθεσε ο Τζόρντον Βαρνάντο. Από την ομάδα των Μεγάρων πάλεψαν οι Δημήτρης Γερομιχαλός (15π.), Κρεγκ Βίκτορ (13π.) και Πέτρος Γερομιχαλός (12π.).

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 41-28, 65-53, 86-77

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τσαρούχα, Τσολάκος, Χριστινάκης

Οι συνθέσεις:
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Ηλίας Παπαθεοδώρου):
 Ντέιβις 2, Γουόκερ 33 (7), Μπαζίνας 5 (1), Γουίλιαμς 14 (3), Λάγιος, Οικονομόπουλος, Βαρνάντο 22 (2), Ιβούντου 6 (1), Καραγιαννίδης 4.

ΝΕ ΜΕΓΑΡΙΔΟΣ (Γιώργος Μάνταλος): Βίκτορ 13, Γκάτζιας 3 (1), Δενδρινός 7 (1), Δ. Γερομιχαλός 15 (2), Πρωτόπαππας, Κοκορέλης, Προίσκος 9 (3), Σύλλας 5 (1), Τσούκας 9, Τόλιας 2, Κοντόπουλος, Π. Γερομιχαλός 12.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροBloomberg: Η Τουρκία επιδιώκει ειρήνη με τους Κούρδους
Επόμενο άρθροLive Streaming: Παναθηναϊκός – Περιστέρι