Με ξεσπάσματα στην επίθεση και την άμυνα σε πρώτο πλάνο, ο Ολυμπιακός συμπλήρωσε το… παζλ των ημιτελικών στο Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ των Ανδρών, που φιλοξενείται στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου. Ο υπερασπιστής του τίτλου επικράτησε με 71-54 της Καρδίτσας στο τελευταίο χρονικά προημιτελικό και πλέον εστιάζει στην αναμέτρηση της Παρασκευής (14/2, 20:15) με τον ΠΑΟΚ, στο δρόμο του προς τον τελικό του θεσμού.

Με τον Ολυμπιακό να περιορίζει στους 14 πόντους τους Θεσσαλούς στο πρώτο δεκάλεπτο και τους Φουρνιέ, Βεζένκοφ να οδηγούν την επίθεση, οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 19-10 στο 8΄ και δεν αισθάνθηκαν την… ανάσα της Καρδίτσας μέχρι το τέλος της περιόδου (21-14).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πίτερς από μέση και μακρινή απόσταση και ο Μιλουτίνοφ κοντά στο καλάθι, πήραν τη «σκυτάλη» του σκοραρίσματος μέχρι το ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να μην… αγχώνεται από την αστοχία του στο τρίποντο (3/12) και να εξαργυρώνει το κομμάτι της δημιουργίας, μένοντας σε απόσταση μέχρι το τέλος του εικοσαλέπτου (35-27).

Η άμυνα είχε την τιμητική της και στην τρίτη περίοδο, με τους Πειραιώτες να κυριαρχούν παράλληλα στα επιθετικά ριμπάουντ. Παρά τον χρόνο συμμετοχής που μοίρασε σε όλους ο Γιώργος Μπαρτζώκας και την έλλειψη διάρκειας στο κομμάτι της παραγωγικότητας, μάλιστα, ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε μέχρι το 30΄ (53-42).

Στον… επίλογο του αγώνα, όμως, ΜακΚίσικ και Βεζένκοφ βρήκαν ρυθμό από τα 6,75, με τους «ερυθρόλευκους» να ξεφεύγουν με +13 στο 34΄ (57-44) και να μην κοιτάζουν πίσω…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κορυφαίος των νικητών ο Σάσα Βεζένκοφ με 19 πόντους, ενώ 15 πρόσθεσε ο Άλεκ Πίτερς. Άτυχος ο Τόμας Ουόκαπ, ο οποίος στην επιστροφή του στην ενεργό δράση μετά από περίπου έναν μήνα, έμεινε στο παρκέ για μόλις πέντε λεπτά, καθώς στη συνέχεια αισθάνθηκε και πάλι ενοχλήσεις στη μέση και αποχώρησε.

Από την Καρδίτσα προσπάθησε ο Μάθιου Λιούις με 14 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 21-14, 35-27, 53-42, 71-54

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουόκαπ, Ουίλιαμς-Γκος 5 (1), Μήτρου-Λονγκ, Λαρεντζάκης, Βεζένκοφ 19 (2), Παπανικολάου 6, Ντόρσεϊ 2, Πίτερς 15 (2), Μενσά 2, Μιλουτίνοφ 8, ΜακΚίσικ 5 (1), Φουρνιέ 9 (1).

Καρδίτσα (Νίκος Παπανικολόπουλος): Χολ 6, Χόρχλερ 4, Καπετάκης, Λιούις 14 (4), Δίπλαρος 5 (1), Ουέλς 5 (1), Κασελάκης 8, Καμπερίδης 4 (1), Άλεν 6, Οκόρο, Χρηστίδης 2.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤραμπ: «Σκέφτομαι την διεξαγωγή τριμερούς συνόδου με τους προέδρους Ρωσίας και Κίνας»
Επόμενο άρθροΠόλεμος για το στρατόπεδο Φιλιατών στη Θεσπρωτία