Πρόγραμμα για την επιστροφή προσφύγων στην Ελλάδα προωθεί η Γερμανία σύμφωνα με το Sriegel, καθώς το μεταναστευτικό να κυριαρχεί προεκλογικά στη γερμανική πολιτική σκηνή. Αποκαλύπτει ότι το Βερολίνο ξενικά πρόγραμμα επαναπροώθησης προσφύγων που πήραν άσυλο στην Ελλάδα και υπέβαλαν εκ νέου αίτηση ασύλου στη χώρα.

Το νέο πιλοτικό πρόγραμμα επεξεργάζεται η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μεταναστών και Προσφύγων (BAMF) και έρχεται ως συνέχεια του προγράμματος «Helios», που έληξε το περασμένο φθινόπωρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τίτλο «η Γερμανία επιθυμεί την ενίσχυση επιστροφής προσφύγων στην Ελλάδα» το γερμανικό περιοδικό αναφέρεται στο πρόγραμμα της γερμανικής κυβέρνησης που αποσκοπεί στην «ενθάρρυνση επιστροφής μεταναστών», των οποίων η αίτηση για παροχή διεθνούς προστασίας έχει ήδη εγκριθεί στην Ελλάδα. Η οργάνωση και χρηματοδότηση της αναχώρησης θα πραγματοποιηθεί από τα ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας, ενώ τα έξοδα του προγράμματος στην Ελλάδα θα καλυφθούν αρχικά από κονδύλια της ΕΕ και στην συνέχεια από την ελληνική κυβέρνηση.

Όσοι επιστρέφουν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα λαμβάνουν υποστήριξη από τις ελληνικές αρχές μέσω ειδικού προγράμματος παροχής ενίσχυσης για στέγαση, σίτιση και κοινωνική συμβουλευτική, ενώ σε μεταγενέστερο στάδιο θα εντάσσονται σε ειδικό πρόγραμμα ένταξης προς εκμάθηση της γλώσσας και αναζήτησης εργασίας. Στόχος είναι να επιστρέψουν στην Ελλάδα άτομα που έχουν λάβει ήδη καθεστώς προστασίας στην χώρα τα τελευταία δύο έτη, η ηλικία τους κυμαίνεται μεταξύ 19 – 49 ετών και είναι ικανά προς εργασία.

Καθώς δικαστικές αποφάσεις στο παρελθόν έχουν ακυρώσει την επιστροφή προσφύγων λόγω «κακών συνθηκών διαβίωσης» στην Ελλάδα, για τις γερμανικές αρχές είναι σημαντικό να δημιουργηθούν μέσω το προγράμματος οι κατάλληλες συνθήκες από νομική άποψη για την επαναπροώθηση εκείνων που έχουν λάβει ήδη άσυλο στην χώρα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜπαρτσελόνα-Ολυμπιακός (Live)
Επόμενο άρθροΟ ΠΑΟΚ απέσυρε το αίτημα αναβολής του αγώνα με τον ΟΦΗ!